19 Eylül Cumartesi sabah oturumunda ilk olarak Enstitü adına Prof. Dr. Yaşar Aydemir, Toplantının Açış Konuşmasını yaparak, Enstitü’nün 2006 yılında kuruluşundan günümüze yapmış olduğu yerel ve uluslararası çalışmalarına ait değerlendirmelerde bulundu.
19 Eylül Cumartesi Sabah 1. Oturumu, Prof. Dr. Bilal Sambur başkanlığında: Jeremy Shearmur “Popper, Diyalog ve Hoşgörü” başlıklı bildirisini, Mark Amadeus Notturno “Özetle İki Noktada Karl Popper” başlıklı bildirisini sundu ve her iki bildirinin müzakereleri yapıldı.
Cumartesi Sabah 2. Oturumu, Doç. Dr. Halil Rahman Açar (Enstitü Başkanı) başkanlığında: Ray Scott Percival“Kapalı Zihin Miti ve İdeolojilerin Etkili EleştirisineYönelik Varsayılan Engeller”başlıklı bildirisini, Alparslan Açıkgenç“Çerçeve miti’ni Yeniden tartışma: Epistemolojik Bir Yaklaşım” başlıklı bildirisini ve Steve W. Fuller “Popper’in ‘Üç Dünyası’ Bir İnsan Üstü Üstlenim: Açık Toplumun Morfolojik Özgürlüğü müdür?” başlıklı bildirisini sundu ve bildirilerin müzakereleri yapıldı.
Cumartesi Öğleden Sonra 3. Oturumu, Prof. Dr. Ernest Wolf-Gazo başkanlığında: Joseph Agassi “Din ve Barış” başlıklı bildirisini, Ali Paya “Dine Popperci (Eleştirel Akılcı) Yaklaşım” başlıklı bildirisini ve Bilal Sambur “Popper’in Açık Toplum Düşüncesi İslam ile Bağdaşırmı” başlıklı bildirisini sundu ve bildirilerin müzakereleri yapıldı.
Cumartesi Öğleden Sonra 4. Oturumu, Prof. Dr. Jack Birner başkanlığında: Şafak Ural “Karl Popper ve Viyana Çevresinin Metafiziği” başlıklı bildirisini, Stephan Hartmann “Bilimsel Akıl Yürütmeyi Değerlendirme” bildirisini ve Stefano Gattei “Akıl, Hakikat ve Görecelikler: İtalyan Düşünürleri Arasındaki Tartışmalara Dipnotlar” başlıklı bildirisini sundu ve bildirilerin müzakereleri yapıldı.
20 Pazar Sabah 5. Oturumu, Prof. Dr. Şafak Ural başkanlığında: Ernest Wolf-Gazo “Kabileden Modern Toplum Yaşam Biçimlerinin Değişimine İlişkin Karl Popper ve Ibn-i Haldun” başlıklı bildirisini, Harald Stelzer “Popper’in Kısmi Toplum Mühendisliğinin Güçlükleri ve Toplumsal Değişim” başlıklı bildirisini ve Adnan Ömerustaoğlu “Bilimsel İlerleme ve Objektif Zihin Kuramı”başlıklı bildirisini sundu ve bildirilerin müzakereleri yapıldı.
Pazar Sabah 6. Oturumu, Prof. Dr. Jeremy Shearmur başkanlığında: John Wettersten “Yanılabilir Aklilik Kuramlarının Toplumsal Karakteri, Toplumları Düzenlemede Bunları Kullanabilir miyiz?”başlıklı bildirisini, Halil Rahman Açar “Popper’in Eleştirel Akılcılığı Üzerine” başlıklı bildirisini ve Dmytro Sepetyi “Karl Popper’in Felsefesine İlişkin Gerekçelendirmeciliğin Bulunmayışı ve Olumsuzlayıcı Açıklama Üzerine” başlıklı bildirisini sundu ve bildirilerin müzakereleri yapıldı.
Pazar Öğleden Sonra 7. Oturumu: Prof. Dr. Mark Amadeus Notturno başkanlığında: Jack Birner “Popper’in Evrime Yaklaşımı” başlıklı bildirisini, Rodney Huw Thomas “Düşünce, Değişim ve Evrim” başlıklı bildirisini ve Philip Benesch “Karl Popper ve Tarihsel Açıklama” başlıklı bildirisini sundu ve bildirilerin müzakereleri yapıldı.
Pazar Öğleden Sonra 8. Oturumu, Doç. Dr. Philip Benesch başkanlığında: I. Larry Udell “Popper ve Rawls: İki Eleştirel Akılcı Düşünür” başlıklı bildirisini, Javed Salehi “Karl Popper’in Düşüncelerinin İran Toplumsal Siyasal Pratiklerine Etkisi” başlıklı bildirisini ve Ralph Champion “Popper Düşüncesinin Büyülü Halısındaki Tehlikeler” başlıklı bildirisini sundu ve bildirilerin müzakereleri yapıldı.
Toplantının Kapanış ve Değerlendirme 9. Oturumu, Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç başkanlığında katılımcı akademisyenlerin bu ilmī toplantının değerlendirmesi ve ileriki senelerde tekrarlanması önerisi üzerine genel değerlendirmelerin ardından sona erdi.
Bildiri sunanlara Katılım Belgeleri takdim edildi ve günün anısına toplu fotoğraf çekimi yapıldı. İlmī Toplantıya ait bildiriler kısa zamanda kitaplaşarak Türkiye yayım hayatına kazandırılacaktır.